top of page

Studentenvereniging Volupia

Studentenvereniging Volupia is opgericht in 1978 en vernoemd naar de Romeinse godin van het aangename leven. Deze zeer toepasselijke naam voor hetgeen waar onze studentenvereniging voor staat, namelijk “Een aangenaam studenten leven”. Daar waar anderen hard aan de weg timmeren zit het bij ons in het bloed gegoten.

Naast een rijke geschiedenis waarin de 4 Z’s (zuipen, zooien, zingen en zoenen) regelmatig voorkomen, onderscheiden wij ons ook op de serieuze vlakken. Zo baseert de vereniging haar bestaansrecht op het principe “voor en door leden”. Hierdoor vormt de vereniging haar leden ook op professioneel, sociaal en educatief gebied. Waarbij we een meerwaarde creëren voor de studie en een belangrijke basis vormen voor het persoonlijke en professionele netwerk.

Daarnaast zijn we onafhankelijk van faculteiten, dit houdt in dat we studenten aannemen van elke studierichting op Zuyd. Binnen onze vereniging vind je dan ook veel diversiteit. Leuk om gezellig een borrel mee te drinken, maar ook zeker handig bij studie gerelateerde zaken.

We kunnen dan ook oprecht zeggen dat Volupia de grootste, gezelligste en leukste studentenvereniging van Heerlen is. Een uitspraak die niet licht wordt opgenomen door onze leden.

Logo De Tijd.jpg

De sociëteit

Sociëteit ‘De Tijd’ is de studentensociëteit van studentenvereniging Volupia. Sinds 2006 is deze gevestigd boven de Kromme Toeter, op de hoek van het Pancratiusplein en de Akerstraat, midden in het centrum van Heerlen. ‘De Tijd’ is de huiskamer van Volupia. Een gezellige ontmoetingsplaats voor alle leden.

Op de reguliere sociëteitsavonden, donderdag vanaf 21:00, kan er gezellig worden genoten van een ijskoud pilsje en andere (non)alcoholische versnaperingen.

Doe mee

De sociëteit van Volupia is iedere donderdag geopend. We hebben altijd een volle agenda met  te gekke activiteiten die door de leden zelf worden georganiseerd. Zo zijn er de standaard activiteiten zoals een kroegentocht, sinterklaasfeest en een gala. Daarnaast organiseert de vereniging ook de ‘WeekendBreak’,  de ‘Biero d’Volupia’ en  ‘Radje Draaien’, fenomenale activiteiten die lastig te omschrijven zijn in woorden maar die je meegemaakt moet hebben tijdens je studententijd.

Feest-page-001.jpg
no working during drinking hours.jpg

Draag bij

Studentenvereniging Volupia is een professionele vereniging met een bestuur en 15 commissies. Het bestuur en de commissies zorgen er voor dat de vereniging kan draaien. Daar kun jij je vrijblijvend bij aansluiten om sociale en organisatorische ervaring op te doen.

Zo kun je vaak, in samenwerking met Volupia, jouw vrije studiepunten of extra curriculaire activiteiten verkrijgen.

Daarnaast bouw je ook een netwerk op binnen school.

bottom of page