Veel gestelde vragen

Hier vind je de veelgestelde vragen en de antwoorden over Volupia, over onze sociëteit en over studeren in Heerlen. Staat je vraag er niet tussen, stuur ons dan een mailtje naar info@volupia.nl. Een van de bestuursleden zal jouw vraag beantwoorden.

Wij zijn Studentenvereniging Volupia, de grootste en gezelligste studentenvereniging van Heerlen. S.V. Volupia is opgericht in 1978 en vernoemd naar de Godin van het aangename leven. We zijn een niet-traditionele studentenvereniging vanuit Zuyd Hogeschool Heerlen. Studenten van alle opleidingen zijn welkom! 

…Wil jij behalve studeren ook nieuwe mensen leren kennen tijdens je studententijd?

…Wil jij een sociaal netwerk opbouwen wat later in het werkveld nog goed van pas kan komen?

…Wil jij vrienden voor het leven maken?

Wordt dan lid bij Volupia want studeren draait niet alleen maar om de boeken maar ook om het echte ‘studentenleven’. Volupia helpt je graag om je studententijd zo aangenaam mogelijk te maken! Mocht je meer informatie willen waarom je bij de grootste en gezelligste vereniging van Heerlen zou inschrijven kijk gauw op de pagina: Lid worden

Jazeker, wij organiseren een introductie! Jaarlijks wordt er de Heerlense Introductie Week, de HIT-Week georganiseerd. Deze organisatie gebeurd o.a. door leden van S.V. Volupia. Alle nieuwe studenten van alle opleidingen binnen Zuyd Hogeschool Heerlen mogen hieraan deelnemen. Deze introductieweek duurt zo’n vijf dagen waarin je kennis mag maken met: de studentenverenigingen binnen Heerlen, de stad leert kennen en vrienden maakt die je nog je hele studententijd zult tegenkomen. Je leert studenten kennen van alle opleidingen, waardoor je netwerk alleen maar groter zal worden.

Iedereen die op Zuyd Hogeschool studeert mag zich inschrijven. Dit inschrijfformulier kun je vragen aan het huidige bestuur in Societeit ”De Tijd”. Wanneer je je liever de dag na een van onze feesten wilt inschrijven, kun je ook een e-mail sturen naar info@volupia.nl onder vermelding van inschrijven.

S.V. Volupia heeft GEEN ontgroening en er zijn verder GEEN verplichtingen voor leden. Bij alle avonden en activiteiten is aanwezigheid geheel vrijblijvend, al is het natuurlijk echt een aanrader om te komen. Hierdoor mis je niets van al het feesten en gezelligheid.

Dan ben je net zo welkom om bij ons een feestje te komen vieren als ieder ander. Mocht je niet weten hoe je na het feest moet thuiskomen? Vrees niet, ook al ken je he-le-maal niemand, er zijn vrijwel altijd gastvrije Volupianen die staan te popelen om jou een slaapplek aan te kunnen bieden. Hoe kom je in contact met deze leden? Stuur een mailtje naar pr@volupia.nl, vanuit hier zal dan contact worden gehouden. Je kunt ook even rondvragen op de avond zelf dan vind je ook altijd wel iets. Met een beetje geluk krijg je ook nog een ontbijtje op bed de dag erna.

Binnen Volupia kun je op verschillende manieren jezelf breder ontplooien en ontwikkelen. Hierbij zou je kunnen denken aan bijv. organisatorische vaardigheden, vergadertechnieken of dansvaardigheden. Natuurlijk is het ontstaan van vriendschappen voor het leven nog wel altijd het belangrijkste van alles. Dit alles wordt bereikt door de vele commissies (een activiteiten commissie, een redactie commissie, een fotocommissie, een galacommissie, enz.) en de verschillende cursussen (tapcursus, danscursus of photoshopcursus, enz.) door het jaar heen. Daarnaast worden er ook ieder jaar kandidaten gezocht voor een bestuursfunctie. In het bestuur ontwikkelt men zich nog veel meer dan reeds opgenoemd. Je zou het niet verwachten maar het is toch echt waar: lid zijn van een studentenvereniging wordt tegenwoordig door de meeste bedrijven ook als positief bevonden o.a. door al de eerdergenoemde ervaring die je kunt opdoen. Genoeg uitdaging dus, en voor ieder wat wils!

We hebben een site (die je blijkbaar al hebt gevonden), Instagram en een facebookpagina. Via deze media houden wij al onze vrienden op de hoogte over onze activiteiten, ontwikkelingen, enz.. Mocht je onze thuishaven Societeit ‘De Tijd’ zoeken, deze is heel simpel te vinden. In het centrum van Heerlen boven de Kromme Toeter (ingang om de hoek bij de deur met de Café Boven bedrukking). Het adres van deze plaats van lol en vertier is Akerstraat 3, 6411 GV Heerlen. Mocht je ons willen bereiken kun je ook kijken op onze contactpagina. Hopelijk kom je snel eens langs!

Iedere dinsdag en donderdag zijn wij vanaf 21:00 tot 01:45 geopend (m.u.v. sommige schoolvakanties) en kunnen wij je voorzien van een (of meerdere) drankje(s). Naast deze vaste borrelavonden hebben we ook weekendjes weg en speciale avonden op andere dagen voor deze dagen hou deze site en onze facebookpagina goed in de gaten.

Uiteraard! Vraag aan een van onze leden of je een avond mee kan zodat je al een beetje kennis kan maken ons en met het studentenleven. Misschien voor je ouders fijn om te weten; ook Volupia houd zich aan de wettelijke 18+ leeftijdsgrens voor alcohol!

Zuyd Hogeschool organiseert 3x per jaar een open dag. Wij staan op deze dag ook de grootste en gezelligste studentenvereniging van Heerlen te promoten. Je vindt ons in de Centrale hal en onze leden lopen door de hele school. Je herkent ons aan de stand met de vele rode accenten en rode polo’s. Hier kunnen wij jou als toekomstige student informatie geven over het studentenleven.

Ja, zeker! Veel van onze leden zitten verspreid door heel Heerlen op kamers. Bij deze leden kun je zeer goed informatie vergaren over welke huizen en kamers leuk en aangenaam zijn om in te wonen. Zij kunnen je ook in contact leggen met hun huisbazen. Op de site van SSH Heerlen, Stichting Studenten Huisvesting Heerlen, staan ook verschillende kamers die beschikbaar zijn. Sommige huisbazen bieden alleen via de SSH hun kamers aan.

Veel leden van ons hebben een bijbaantje in Heerlen. Zo werken er een aantal bij Mise en Place, Kromme Toeter en vele andere bedrijven in en rondom Heerlen. Het beste wat je kan doen is met leden hierover praten, wie weet scoor jij hiermee wel een hele leuke bijbaan die ook nog met school en het studentenleven valt te combineren!

Ook hier kunnen we je bij helpen. Van iedere studie zijn er studenten bij ons lid, de ouderejaars kun je vragen waar zij stage hebben gelopen en hoe zij dit ervaren hebben. Bij hun kun je natuurlijk ook terecht voor andere vragen over jouw studie. Daarnaast zijn er binnen S.V. Volupia ook leden die al zijn afgestudeerd en een hele hoop connecties hebben in het werkveld.

  • Volupia vroeger TWHADO heette
  • Volumia is onstaan bij Volupia
  • De naam Volumia dan ook afgeleid is van Volupia

Ook partner worden van Volupia? Bekijk de mogelijkheden op onze partner pagina