Studentenvereniging Volupia

Studentenvereniging Volupia is opgericht in 1978 en vernoemd naar de Romeinse godin van het aangename leven. Deze zeer toepasselijke naam voor hetgeen waar onze studentenvereniging voor staat, namelijk “Een aangenaam studenten leven”. Daar waar anderen hard aan de weg timmeren zit het bij ons in het bloed gegoten.

Naast een rijke geschiedenis waarin de 4 Z’s (zuipen, zooien, zingen en zoenen) regelmatig voorkomen, onderscheiden wij ons ook op de serieuze vlakken. Zo baseert de vereniging haar bestaansrecht op het principe “voor en door leden”. Hierdoor vormt de vereniging haar leden ook op professioneel, sociaal en educatief gebied. Waarbij we een meerwaarde creëren voor de studie en een belangrijke basis vormen voor het persoonlijke en professionele netwerk.

Daarnaast zijn we onafhankelijk van faculteiten, dit houdt in dat we studenten aannemen van elke studierichting op Zuyd. Binnen onze vereniging vind je dan ook veel diversiteit. Leuk om gezellig een borrel mee te drinken, maar ook zeker handig bij studie gerelateerde zaken.

We kunnen dan ook oprecht zeggen dat Volupia de grootste, gezelligste en leukste studentenvereniging van Heerlen is. Een uitspraak die niet licht wordt opgenomen door onze leden.

Onze geschiedenis

Zoals gezegd heeft de studentenvereniging een rijke geschiedenis die al begint in 1978, de vereniging is destijds opgericht onder de naam THWADO op 8 september 1978. En is pas in 1991 veranderd in Volupia.

• Wist je dat de band Volumia is opgericht door leden van de vereniging? en dat de naam dus ook afstamt van onze verenigingsnaam.

De sociëteit

Sociëteit ‘De Tijd’ is de studentensociëteit van studentenvereniging Volupia. Sinds 2006 is deze gevestigd boven de Kromme Toeter, op de hoek van het Pancratiusplein en de Akerstraat midden in het centrum van Heerlen. ‘De Tijd’ is de huiskamer van Volupia. Een gezellige ontmoetingsplaats voor alle leden.

Op de reguliere sociëteitsavonden, dinsdag en donderdag vanaf 21:00, kan er gezellig worden genoten van een ijskoud pilsje en andere (non)alcoholische versnaperingen.

Onze bezoekers

Volupia is de ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen, waarmee je samen het studentenleven ontdekt. Ook wanneer je bij die beroemde “locals” hoort en dus al bekend bent in Heerlen is het zeker de moeite waard om lid te worden.

We hebben de top 10 redenen om lid te worden netjes voor je op een rij gezet dus lees gauw verder.

Doe mee

De sociëteit van Volupia is iedere dinsdag en donderdag geopend. We hebben altijd een volle agenda met  te gekke activiteiten die door de leden zelf worden georganiseerd. Zo zijn er de standaard activiteiten zoals een kroegentocht, sinterklaasfeest en een gala. Daarnaast organiseert de vereniging ook de ‘WeekendBreak’,  de ‘Biero d’Volupia’ en  ‘Radje Draaien’, fenomenale activiteiten die lastig te omschrijven zijn in woorden maar die je meegemaakt moet hebben tijdens je studententijd.

Veelgestelde Vragen

Op onze veelgestelde vragen pagina vind je vraag en antwoord op de meest gestelde vragen én antwoorden over onder andere Volupia, onze sociëteit en studeren in Heerlen in het algemeen.

Draag bij

Studentenvereniging Volupia is een professionele vereniging met 15 commissies en een degelijk bestuur. Het bestuur en de commissies zorgen er voor dat de vereniging kan draaien. Daar kun jij je vrijblijvend bij aansluiten om sociale en organisatorische ervaring op te doen.

Zo kun je vaak, in samenwerking met Volupia, jouw vrije studiepunten of extra curriculaire activiteiten verkrijgen.

Daarnaast bouw je ook een netwerk op binnen school.

Ook partner worden van Volupia? Bekijk de mogelijkheden op onze partner pagina